ASOCIJACIJA ZA UMJETNIČKU FOTOGRAFIJU BOSNE I HERCEGOVINE

АСОЦИЈАЦИЈА ЗА УМЈЕТНИЧКУ ФОТОГРАФИЈУ БОСНЕ И ХЕРЦЕГОВИНЕ

PHOTOGRAPHIC ASSOCIATION OF BOSNIA AND HERCEGOVINA

BOSNIA HERCEGOVINA FÉDÉRATION DE L'ART PHOTOGRAPHIQUE

OSNOVANA 1910 * ESTABLISHED 1910

Samostalna izložba fotografija Samira Zahirovića u Travniku

P1_resizePozivamo sve zainteresovane da prisustvuju otvaranju treće samostalne izložbe fotografija Samira Zahirovića, člana Foto kino kluba Tuzala, koje će se održati u Tavniku u prostorijam Zavičajnog muzeja Travnik. Organizator izložbe je Foto klub Fot Travnik. Otvaranje izložbe je je u četvrtak 01. februara 2017.g. u 19,00 sati.

 

Katalog izložbe
Plakat izložbe


34th FIAP BLACK AND WHITE BIENNIAL

LOGO FIAP _resizeObavještavamo zainteresovane autore da je dostava radova za FIAP – ov 34. BIJENALE CRNO-BIJELE FOTOGRAFIJE, koji se ove godine održava u Južnoj Africi, do 09. februara 2018. godine.
Kolekciju AUFBiH na pomenutom Bijenalu će predstavljati 10 printanih crno-bijelih fotografija (jedan autor može biti zastupljen maksimalno sa jednim radom).
Kolekcija mora biti koherentna, kako sa stanovišta inspiracije i koncepcije tako i u pogledu same realizacije i prezentacije.
Kako bi izbor kolekcije bio bolji i kvalitetniji, ostavljamo autorima mogućnost da pošalju maksimalno do 3 (tri) crno-bijele fotografije na neku od tema: Saznajte više »


39th FIAP Youth Digital Biennial 2018

LOGO FIAP _resizeObavještavamo zainteresovane mlade autore da je dostava radova za FIAP – ov 39. BIJENALE DIGITALNE FOTOGRAFIJE ZA MLADE AUTORE, koji se ove godine održava u Bugarskoj, do 20. februara 2018. godine.
Bijenale je organizovan u dvije kategorije:
I kategorija do 16 godina (rođeni poslije 31.03.2002. godine) i
II kategorija do 21 godine (rođeni poslije 31.03.1997. godine).
Kolekcije AUFBiH na pomenutom Bijenalu u svakoj kategoriji će predstavljati po 20 fotografija (kolor ili crno-bijelih). Jedan autor može biti zastupljen maksimalno sa dva rada. Tema je slobodna. Saznajte više »


Samostalna izložba fotografija Ozrena Božanovića u Novom Sadu

Catalogue Ozren Bozanovic_001Krajem decembra u FIAP izložbenom centru u Novom Sadu (Galrija Foto kluba Novi Sad) otvorena je samostalna izložba fotografija Ozrena Božanovića pod nazivom “Retrospektiva”. Autor je izložio 20 radova natalih u posljednjih četrdeset godina rada, a izloženi su radovi koji su pohvaljivani i nagrađivani na izložbama. Izložba je postavljena zajednički sa izložbom srpskog umjetnika fotografije Hadži Miodraga Miladinovića. Osim oba autora na otvaranju izložbe govorio je istaknuti vojvođanski fotograf umjetnik Geza Lenart koji je i otvorio izložbu.

 

Katalog izložbe