ASOCIJACIJA ZA UMJETNIČKU FOTOGRAFIJU BOSNE I HERCEGOVINE

АСОЦИЈАЦИЈА ЗА УМЈЕТНИЧКУ ФОТОГРАФИЈУ БОСНЕ И ХЕРЦЕГОВИНЕ

PHOTOGRAPHIC ASSOCIATION OF BOSNIA AND HERCEGOVINA

BOSNIA HERCEGOVINA FÉDÉRATION DE L'ART PHOTOGRAPHIQUE

OSNOVANA 1910 * ESTABLISHED 1910

19th FIAP NATURE BIENNIAL

LOGO FIAP _resizeObavještavamo zainteresovane autore da mogu dostaviti svoje radove za FIAP – ov 19. BIJENALE PRIRODE, koji se ove godine održava u Omanu.
Dostava radova je do 17. 03. 2018. godine.
Kolekcije AUFBiH na pomenutom Bijenalu predstavljaće:
-20 fotografija (kolor ili crno-bijelih) koje de ići u sekciju radova za projekciju (jedan autor može biti zastupljen maksimalno sa dva rada) i
-10 fotografija (kolor ili crno-bijelih) koje idu u sekciju printanih radova (jedan autor može biti zastupljen maksimalno sa jednim radom). Saznajte više »


Izložba bosanskohercegovačke fotografije FotoBiH Brčko 2017.

Katalog FotoBiH Brčko 2017www_001_resizePozivamo sve zainteresovane  da prisusutvuju otvaranju izložbe bosanskohercegovačke fotografije FotoBiH Brčko 2017. Izložba je postavljena u Umjetničkoj galeriji u Brčkom, a organizator je Asocojacija ArtFoto iz Bijeljine. Otvaranje je predviđeno u utorak, 20 februarar 2018. godine u 19,00 sati.

 

 

 

Katalog izložbe FotoBiH Brčko 2017

Plakat FotoBiH Brčko 2017


Prva samostalna izložba fotografija zenira šuke

Plakat_resizePozivamo sev zainteresovane na otvaranje Prve samostalne izložbe fotografija Zenira Šuke, člana Foto video kluba Valter Sarajevo pod nazivom “Male stvari”, koja se postravlja u sklopu dugoročnog projekta pomoći samostalnim autorima “Sarajevo vam predstavlja”. Izložba je postavljena u Galeriji Boris Smoje (radićeva 11),a otvaranje je predviđeno za 15. februar u 19,30 časova.

 
Katalog izložbe
Plakat izložbe
Pozivnica


Konkurs FotoBiH za 2018.

Знак_resizeObavještavamo sve članove da će se u narednom periodu održati još tri izložbe FotoBiH 2017 i to u Brčkom (februar), Doboju (mart) i Bijeljini (april).
U prilogu su Propozicije za izložbu FotoBiH 2018. Potrebno je obratiti pažnju na manje izmjene u odnosu na prošlu godinu, te se strogo pridržavati obavezne dostave exel tabele sa popisom autora i radova. Rok za slanje radova 30.03.2018.

 

 

Propozicije izložbe FotoBiH 2018
Popis autora i fotografija exel tabela


OBAVJEŠTENJE O UČLANJIVANJU U AUFBiH ZA 2018. GODINU

Obavještenja 2017_resizeObavještavamo sve zainteresovane fotografe i članove AUF BiH da je započeo ciklus učlanjivanja u AUF BiH za 2018. godinu.Cijena godišnje članarine je 30 KM, 10 KM za penzionere i članove do 21 godine starosti koji su članovi kluba ili foto grupe. Članarina za pojedince koji nisu članovi foto kluba ili grupe je 50 KM. Uplata se vrši organizovano putem klubova i foto grupa ili pojedinačno. Uplate se vrše na žiro račun broj 1941041066600115 kod Pro Credit banka Filijala Tuzla.  Članarina važi od dana učlanjivanja godinu dana.Svaki član dužan je dostaviti pojedinačno ili putem kluba podatke i to ime i prezime, adresu, telefon, e-mail obzirom da će se voditi evidencija o članstvu na web sajtu. (podatke poslati na e mail – ozren@bih.net.ba). Saznajte više »


Izložba bosanskohercegovačke fotografije FotoBiH Prnjavor 2017.

Katalog FotoBiH Prnjavor 2017 www_001_resizePozivamo sve zainteresovane da prisustvuju otvaranju izložbe bosanskohercegovačke fotografije “FotoBiH Prnjavor 2017”. Izložba je postavljena kao sjećanje na Branka Pejakovića Peju koji je i izvršio selskciju radova za ovu postavku. Otvaranje izložbe je predviđeno za utorak, 30. januar 2018. godine u 19,00 časova a izložba je postavljena u Flux Galeriji Peyo Prnjavor.

 

 

Katalog izložbe FotoBiH Prnjavor 2017

Plakat izložbe


Prva klupska izložba Foto grupe “divas” prnjavor

PRVA IZLOŽBA PLAKAT_resizePozivamo sve zainteresovane da prisustvuju otvaranju prve samostalne izložbe Foto grupe DIVAS iz Prnjavora. Izložba je postavljena u Centru za kulturu u Prnjavoru, a otvaranje izložbe je u četvrtak 25. januara u 19,00 sati. Organizator izložbe je Gimnazija Prnjavor u kojoj i djeluje ova foto grupa.

 
Katalog izložbe
Plakat izložbe


Samostalna izložba fotografija Samira Zahirovića u Travniku

P1_resizePozivamo sve zainteresovane da prisustvuju otvaranju treće samostalne izložbe fotografija Samira Zahirovića, člana Foto kino kluba Tuzala, koje će se održati u Tavniku u prostorijam Zavičajnog muzeja Travnik. Organizator izložbe je Foto klub Fot Travnik. Otvaranje izložbe je je u četvrtak 01. februara 2018.g. u 19,00 sati.

 

Katalog izložbe
Plakat izložbe


34th FIAP BLACK AND WHITE BIENNIAL

LOGO FIAP _resizeObavještavamo zainteresovane autore da je dostava radova za FIAP – ov 34. BIJENALE CRNO-BIJELE FOTOGRAFIJE, koji se ove godine održava u Južnoj Africi, do 09. februara 2018. godine.
Kolekciju AUFBiH na pomenutom Bijenalu će predstavljati 10 printanih crno-bijelih fotografija (jedan autor može biti zastupljen maksimalno sa jednim radom).
Kolekcija mora biti koherentna, kako sa stanovišta inspiracije i koncepcije tako i u pogledu same realizacije i prezentacije.
Kako bi izbor kolekcije bio bolji i kvalitetniji, ostavljamo autorima mogućnost da pošalju maksimalno do 3 (tri) crno-bijele fotografije na neku od tema: Saznajte više »


39th FIAP Youth Digital Biennial 2018

LOGO FIAP _resizeObavještavamo zainteresovane mlade autore da je dostava radova za FIAP – ov 39. BIJENALE DIGITALNE FOTOGRAFIJE ZA MLADE AUTORE, koji se ove godine održava u Bugarskoj, do 20. februara 2018. godine.
Bijenale je organizovan u dvije kategorije:
I kategorija do 16 godina (rođeni poslije 31.03.2002. godine) i
II kategorija do 21 godine (rođeni poslije 31.03.1997. godine).
Kolekcije AUFBiH na pomenutom Bijenalu u svakoj kategoriji će predstavljati po 20 fotografija (kolor ili crno-bijelih). Jedan autor može biti zastupljen maksimalno sa dva rada. Tema je slobodna. Saznajte više »


Samostalna izložba fotografija Ozrena Božanovića u Novom Sadu

Catalogue Ozren Bozanovic_001Krajem decembra u FIAP izložbenom centru u Novom Sadu (Galrija Foto kluba Novi Sad) otvorena je samostalna izložba fotografija Ozrena Božanovića pod nazivom “Retrospektiva”. Autor je izložio 20 radova natalih u posljednjih četrdeset godina rada, a izloženi su radovi koji su pohvaljivani i nagrađivani na izložbama. Izložba je postavljena zajednički sa izložbom srpskog umjetnika fotografije Hadži Miodraga Miladinovića. Osim oba autora na otvaranju izložbe govorio je istaknuti vojvođanski fotograf umjetnik Geza Lenart koji je i otvorio izložbu.

 

Katalog izložbe


21. klupska izložba fotografija UFKK Banja Luka

PLAKAT_resizePozivamo sve zaintersovane na otvaranje 21. klupske izložbe fotografija Univerzitetskog foto kino kluba Banja Luka. Izložba je postavljena u prostorijama Velikog izložbe nog salona Kulturnog centra Banski Dvor u Banja Luci,  a otvaranje je predviđeno za petak, 22. decembara 2017. godine u 19,00 časova.

 

 

Plakat izložbe

Pozivnica za izložbu