ASOCIJACIJA ZA UMJETNIČKU FOTOGRAFIJU BOSNE I HERCEGOVINE

АСОЦИЈАЦИЈА ЗА УМЈЕТНИЧКУ ФОТОГРАФИЈУ БОСНЕ И ХЕРЦЕГОВИНЕ

PHOTOGRAPHIC ASSOCIATION OF BOSNIA AND HERCEGOVINA

BOSNIA HERCEGOVINA FÉDÉRATION DE L'ART PHOTOGRAPHIQUE

OSNOVANA 1910 * ESTABLISHED 1910

Izložba bosanskohercegovačke fotografije FotoBiH Vitez 2017

Katalog FotoBiH Vitez 2017_001 wwwPozivamo sve zainteresovane da prisustvuju otvaranju prve ovogodišnje izložbe bosanskohercegovačke fotografije pod nazivom FotoBiH Vitez 2017. Izložba je postavljena u Galeriji HKD Napredak u Vitezu, a otvaranje je predviđeno za 22. juni 2017. godine u 20,00 sati.

 

Katalog izložbe FotoBiH Vitez 2017

 

Plakat izložbe


1. međunarodna izložba “Foto perspektiva 2017”

Plakat - PHOTO PERSPECTIVE 2017_resizeObavještavamo sve zainteresovane da će se otvaranje Prve međunarodne izložbe “Foto perspektiva 2017”  čiji je organizator Univerzitetski foto kino klub Banja Luka, obaviti u četvrtak 08. juna 2017. godine u 19,30 časova. Otvaranje će se obaviti u Vijećnici Kulturnog centra Banski dvor.

 

 

Plakat izložbe

Pozivnica


Samostalna izložba fotografija samira zahirovića “lica širaza”

Katalog Samir Zahirovic_001Pozivamo sve zainteresovane na otvaranje samostalne izložbe fotografija Samira Zahirovića, AFIAP , fotograf prve klase, člana Foto kino kluba Tuzla, pod nazivom “Lica Širaza”. Izložbu je organizovala grupa Lucido Lukavac i HKD Napredak Lukavac. Izložba će biti postavljena u Javnoj biblioteci Lukavac, a otvaranje je predviđeno za petak 16. juni 2017. godine u 17,00 sati.

 

Katalog izložbe “Lica Širaza”

Plakat izložbe


KONKURS ZA MEĐUNARODNA FIAP UMJETNIČKA ZVANJA u 2017. godini

LOGO FIAP _resizeAsocijacija za umjetničku fotografiju u BiH obavještava sve članove,koji su ispunili uslove za sticanje nekog od FIAP-ovih zvanja,da pripreme prijavu i kolekciju radova najkasnije do 31. maja 2017. godine.
Kandidat treba da pripremi:
1. Popunjene FIAP obrazace A, B, C
2. Kolekciju izabranih radova na CD-u
3. Jednu fotografiju kandidata formata 2.7×3.4 cm 4. Uplata za FIAP taksu i troškove transfera novca:
– za AFIAP zvanje iznosi 240 KM
– za EFIAP zvanje iznosi 130 KM
Uplata se vrši u KM valuti na žiro račun AUFBiH. AUF BiH vrši zajedničku uplatu sredstava u FIAP trezor i zajedničko slanje radova i dokumentacije. Za detaljne informacije obratite se na  tel. 065 535 693

Koordinator za saradnju sa FIAP-om – FIAP liaison officer Dragan Prole , MF AUFBiH , EFIAP/p


Izložba fotografija “Hercegovke” u Trebinju

poster maliPozivamo Vas da prisustvujete otvaranju izložbe “Hercegovke” u Kulturnom centru Trebinje,  3. maja 2017. godine u 20 časova. Izložbu su priredili članovi Koalicije za borbu protiv predrasuda i mržnje “Stop predrasudama” Trebinje, Bileća i Nevesinje, zajedno sa članovima Foto kino kluba Trebinje, Muzejom Hercegovine i Kulturnim centrom Trebinje.  Izložba je priređena u okviru inicijative “Supergrađani i supergrađanke”,uz podršku Misije OSCE-a u Bosni i Hercegovini.  Izložbu će otvoriti šef Misije OSCE-a u Bosni i Hercegovini, Jonathan Moore.

 

Katalog izložbe

Poster

Pozivnica


KONKURS ZA DODJELU ZVANJA AUFBIH

Obavještenja 2017_resizeObavještavamo sve članove AUFBIHa koji su ispunili uslove za dodjelu zvanja fotografa prve klase, kandidat majstora i majstora fotografije da aplikacije za zvanja mogu predati do 15.05.2017.  godini koordinatoru za dodjelu zvanja Mujanović Mirsadu na sljedeću adresu : Mujanović Mirsad, Tvornička 12 c, 72270  Travnik.
Detaljna uputstva o potrebnoj dokumentaciji se mogu pročitati na službenoj stranici AUFBIHa :
http://www.fotobih.ba/wp-content/uploads/2011/03/Pravilnik-o-zvanjima.pdf
Za brže pronalaženje kataloških brojeva održanih izložbi pod paronatom AUFBIH, možete pogledati stranicu: http://www.fotobih.ba/?page_id=12
Za brže pronalaženje kataloških brojeva održanih izložbi pod FIAP paronatom, možete pogledati stranicu: http://patronages.fiap.net
Taksa za dodjelu zvanja za fotografa prve klase je 30 KM, dok je za KMF i MF 60 KM i uplaćuje se na žiro račun AUFBiH. Kopiju uplatnice priložiti uz kolekciju. Prihodom od takse pokrivaju se troškovi izrade plaketa i diploma, te troškovi održavanja sastanka Umjetničkog savjeta. Nepotpune aplikacije neće se uzimati u razmatranje za zvanja.
Koordinator za AUFBIH zvanja
Mirsad Mujanović, MF AUFBIH, AFIAP


Izložba bosanskohercegovačke fotografije “FotoBiH Bijeljina 2016”

Katalog FotoBiH Bijeljina 2016WWW_001_resizeObavještavamo sve članove da će se posljednja izložba (deseta) iz ciklusa bosanskohercegovačke fotografije “FotoBiH Bijeljina 2016” održati u Bijeljini u organizaciji Asocijacije ArtFoto Bijeljina. Izložba je će biti postavljena u Galeriji Centra za kulturu Bijeljina, a otvaranje je predviđeno u utorak 04 . aprila u 19,00 sati.

 
Katalog izložba
Plakat izložbe


Samostalna izložba fotografija Mehmeda Skopljaka

katalog u pdf_001Pozivamo sve zainteresovane da prisustvuju otvaranju samostalne izložbe fotografija Mehmeda Skopljaka, člana Foto video kluba Valter iz Sarajeva. Izložba je postavljena u Galeriji “Boris Smoje” a otvaranje je predviđeno za 30. mart 20170. godine u 20,00 sati.

 

Katalog izložbe

Plakat izložbe

Pozivnica


23. klupska izložba Foto kluba Fot Travnik u Istambulu (Turska)

KATALOG_001Obavještavamo sve zainteresovane da će Foto klub FOT Travnik otvoriti svoju 23. klupsku izložbu u Istambulu (Turska) na temu “Voda” u povodu svjetskog dana voda. Izložba će biti otvorena 22. marta 2017. godine  u Fatah distriktu u Istambulu.

 

 

Katalog izložbe


Izložba fotografija Foto kluba Leskovac u Travniku

PDF Katalog Leskovac_001_resizeU okviru obilježavanja Dana općine Travnik foto klub FOT Travnik organizuje izložbu fotografija prijateljskog Foto kuba iz Leskovca, jednog od najkvalitetnijih i najaktivnijih foto klubova sa prostora bivše Jugoslavije. Izložba će biti otvorena u izložbenom prostoru na Starom gradu 19.marta, 2017. u 16:00 sati. Ovom prilikom pozivamo sve ljubitelje umjetničke fotografije da prisustvuju otvaranju.

 

Katalog izložbe

Plakat izložbe

 


30. samostalna izložba fotografija slobodana krstića

Plakat_001_resizeU galeriji Centra za kulturu “Semberija” u Bijeljini postavljena je trideseta  samostalna izložba Slobodana Krstića člana Asocijacije ArtFoto iz Bijeljine. Izložene su fotografije koji su poslužili za izdavanje foto monografije “Republika Srpska – zemlja impresija”. Izložba je otvorena 28.februara, a  biti će postavljena do 20 marta.

 

Katalog izložbe

Plakat


izložba bosanskohercegovačke fotografije “FotoBiH Gračanica 2016”

Katalog FotoBiH Gračanica 2016www_001Pozivamo sve zainteresovane da prisusutvuju otvaranju izložbe bosanskohercegovačke fotografije FotoBiH Gračanica 2016. Organizator izložbe je novoformirana Foto grupa Gračanica, a izložba je postavljena u Bosanskom kulturnom centru Gračanica. Otvaranje izložbe je predviđeno za utorak 28. februara 2017. godine u 17,30 sati.

 

 

Katalog izložbe FotoBiH Gračanica 2016

Plakat