ASOCIJACIJA ZA UMJETNIČKU FOTOGRAFIJU BOSNE I HERCEGOVINE

АСОЦИЈАЦИЈА ЗА УМЈЕТНИЧКУ ФОТОГРАФИЈУ БОСНЕ И ХЕРЦЕГОВИНЕ

PHOTOGRAPHIC ASSOCIATION OF BOSNIA AND HERCEGOVINA

BOSNIA HERCEGOVINA FÉDÉRATION DE L'ART PHOTOGRAPHIQUE

OSNOVANA 1910 * ESTABLISHED 1910

Samostalna izložba fotografija Samira Zahirovića u Travniku

P1_resizePozivamo sve zainteresovane da prisustvuju otvaranju treće samostalne izložbe fotografija Samira Zahirovića, člana Foto kino kluba Tuzala, koje će se održati u Tavniku u prostorijam Zavičajnog muzeja Travnik. Organizator izložbe je Foto klub Fot Travnik. Otvaranje izložbe je je u četvrtak 01. februara 2017.g. u 19,00 sati.

 

Katalog izložbe
Plakat izložbe


34th FIAP BLACK AND WHITE BIENNIAL

LOGO FIAP _resizeObavještavamo zainteresovane autore da je dostava radova za FIAP – ov 34. BIJENALE CRNO-BIJELE FOTOGRAFIJE, koji se ove godine održava u Južnoj Africi, do 09. februara 2018. godine.
Kolekciju AUFBiH na pomenutom Bijenalu će predstavljati 10 printanih crno-bijelih fotografija (jedan autor može biti zastupljen maksimalno sa jednim radom).
Kolekcija mora biti koherentna, kako sa stanovišta inspiracije i koncepcije tako i u pogledu same realizacije i prezentacije.
Kako bi izbor kolekcije bio bolji i kvalitetniji, ostavljamo autorima mogućnost da pošalju maksimalno do 3 (tri) crno-bijele fotografije na neku od tema: Saznajte više »


39th FIAP Youth Digital Biennial 2018

LOGO FIAP _resizeObavještavamo zainteresovane mlade autore da je dostava radova za FIAP – ov 39. BIJENALE DIGITALNE FOTOGRAFIJE ZA MLADE AUTORE, koji se ove godine održava u Bugarskoj, do 20. februara 2018. godine.
Bijenale je organizovan u dvije kategorije:
I kategorija do 16 godina (rođeni poslije 31.03.2002. godine) i
II kategorija do 21 godine (rođeni poslije 31.03.1997. godine).
Kolekcije AUFBiH na pomenutom Bijenalu u svakoj kategoriji će predstavljati po 20 fotografija (kolor ili crno-bijelih). Jedan autor može biti zastupljen maksimalno sa dva rada. Tema je slobodna. Saznajte više »


Samostalna izložba fotografija Ozrena Božanovića u Novom Sadu

Catalogue Ozren Bozanovic_001Krajem decembra u FIAP izložbenom centru u Novom Sadu (Galrija Foto kluba Novi Sad) otvorena je samostalna izložba fotografija Ozrena Božanovića pod nazivom “Retrospektiva”. Autor je izložio 20 radova natalih u posljednjih četrdeset godina rada, a izloženi su radovi koji su pohvaljivani i nagrađivani na izložbama. Izložba je postavljena zajednički sa izložbom srpskog umjetnika fotografije Hadži Miodraga Miladinovića. Osim oba autora na otvaranju izložbe govorio je istaknuti vojvođanski fotograf umjetnik Geza Lenart koji je i otvorio izložbu.

 

Katalog izložbe


21. klupska izložba fotografija UFKK Banja Luka

PLAKAT_resizePozivamo sve zaintersovane na otvaranje 21. klupske izložbe fotografija Univerzitetskog foto kino kluba Banja Luka. Izložba je postavljena u prostorijama Velikog izložbe nog salona Kulturnog centra Banski Dvor u Banja Luci,  a otvaranje je predviđeno za petak, 22. decembara 2017. godine u 19,00 časova.

 

 

Plakat izložbe

Pozivnica za izložbu


Samostalna izložba fotografija Edmonda Ibrahimija

PLAKAT-20171211-183335682_resizePozivamo sve zainteresovane na otvaranje samostalne izložbe fotografija Edmonda Ibrahimija, člana Foto kino kluba Tuzla pod nazivom “Uzlet sa margine”. Izložba je postavljena u Maloj galeriji Bosanskog lulturnog centra u Tuzli, a otvaranje je predviđeno za ponedjeljak 18. decembra 2017. godine u 19,00 sati.

 

 

Pozivnica za izložbu


11. međunarodni salon fotografije i fotobih banja luka 2017

Katalog FotoBiH Banja Luka 2017_001 PLAKAT - 11.Međunarodni salon fotografije BANJALUKA 2017_resize PLAKAT - FotoBiH Banja Luka 2017_resize
Pozivamo sve zainteresovane da prisustvuju otvaranju tradicionalnog 11. međunarodnog salona fotografije Banja Luka 2017 i izložbe bosanskohercegovačke fotografije FotoBiH Banja Luka 2017. Izložbe su postavljene u velikom izložbenom salonu Kulturnog centra Banski Dvor u Banja Luci. Otvaranje izložbe je u četvrtak 23. novembra 2017. godine u 19,00 časova.​

 

Pozivnica

Katalog FotoBiH Banja Luka 2017

Plakat 11. međunarodnog salona fotografije Banja Luka 2017

Plakat FotoBiH Banja Luka 2017

 


Izložba fotografija “Vizuelna promocija pruge Travnik – Komar”

Plakat-ZELENA STAZA_resizePozivamo sve zainteresovane na otvaranje izložbe fotografija u organizaciji Foto kuba FOT Travnik pod nazivom “Vizuelna promocija trase uskotračne pruge Travnik – Komar”. Izožba će biti postavljena u prostorijama Zavičajnog muzeja Travnik  a otvaranje je predviđeno srijedu  za 1. novembar 2017. godine u 19,00 sati.

 

 

Katalog izložbe

Plakat izložbe


Izložba bosanskohercegovačke fotografije FotoBiH Travnik 2107

Katalog FotoBiH Travnik 2017www_001_resizePozivamo sve zainteresovane da prisustvuju otvaranju pete ovogodišnje izložbe bosanskohercegovačke fotografije pod anzivom “FotoBiH Travnik 2017”. Organizator izložbe je Foto klub FOT Travnik, a izložba je postavljena u prostorijama Zavičajnog muzeja u Travniku. Otvaranje izložbe je u srijdu 25. oktobra 2017. godine u 19,00 časova.

 

 

Katalog izložbe FotoBiH Travnik 2017

Plakat izložbe


Šesti Sarajevo fotomaraton 2017

PR - plakat - 6 fotomaratonFoto-Video klub Valter Sarajevo, u saradnji sa portalom fotografija.ba, ove godine organizuje Šesti “Sarajevo fotomaraton 2017” koji će se održati u subotu 21. oktobra 2017. godine. Okupljanje svih zaintersovanih je u Galeriji BlackBox art&print Sarajevo,  ul. Vrazova 5. u 08,30 sati.

 

 

 
Informacije
Plakat 6. Sarajevo fotomartaton 2017


Izložba fotografija “Hercegovke” u Bileći

Plakat Hercegovke-Bileća_resizeObavještavamo sve zainteresovane da je Foto kino klub Trebinje postavio izložbu “Hercegovke” u Galeriji Doma Kulture “Jevto Dedijer” u Bileći. Izložba će biti otvorena  27. septembra 2017. g. u 20:00 sati. Izložbu priredili članovi Koalicije za borbu protiv predrasuda i mržnje “Stop predrasudama” Trebinje, Nevesinje i Bileća, zajedno sa članovima Foto kino kluba Trebinje. Izložba se održava u okviru inicijative “Super građani i super građanke” uz pomoć misijeOSCE-a u BiH. Izložbu su ranije mogli vidjeti ljubitelji fotografije u Trebinju i Nevesinju.


Samostalna izložba fotografija Imrane Kapetanović u Novom Pazaru

plakat Skojevka Minka Pazar_resizeObavještavamo sve zainteresovane da će Imrana Kapetanović članica Kluba fotografije Foton iz Sarajeva odžati samostalnu izložbu u Novom Pazaru (Srbija) u Kulturnom centru u Novom Pazru. Organizator izložbe je udruženje građana Filter. Izložba će biti otvorena u nedjelju 17. septembra 2017.g. u 20,30 sati,  a izložene su fotografije iz već  poznatog ciklusa “Skojevka Minka”. Ujedno u utorak 19. septembara 2017. u 20,00 sati prikazat će se Imranin film pod istim naslovom.

 

 
Plakat izložbe