ASOCIJACIJA ZA UMJETNIČKU FOTOGRAFIJU BOSNE I HERCEGOVINE

АСОЦИЈАЦИЈА ЗА УМЈЕТНИЧКУ ФОТОГРАФИЈУ БОСНЕ И ХЕРЦЕГОВИНЕ

PHOTOGRAPHIC ASSOCIATION OF BOSNIA AND HERCEGOVINA

BOSNIA HERCEGOVINA FÉDÉRATION DE L'ART PHOTOGRAPHIQUE

OSNOVANA 1910 * ESTABLISHED 1910

30. samostalna izložba fotografija slobodana krstića

Plakat_001_resizeU galeriji Centra za kulturu “Semberija” u Bijeljini postavljena je trideseta  samostalna izložba Slobodana Krstića člana Asocijacije ArtFoto iz Bijeljine. Izložene su fotografije koji su poslužili za izdavanje foto monografije “Republika Srpska – zemlja impresija”. Izložba je otvorena 28.februara, a  biti će postavljena do 20 marta.

 

Katalog izložbe

Plakat


izložba bosanskohercegovačke fotografije “FotoBiH Gračanica 2016”

Katalog FotoBiH Gračanica 2016www_001Pozivamo sve zainteresovane da prisusutvuju otvaranju izložbe bosanskohercegovačke fotografije FotoBiH Gračanica 2016. Organizator izložbe je novoformirana Foto grupa Gračanica, a izložba je postavljena u Bosanskom kulturnom centru Gračanica. Otvaranje izložbe je predviđeno za utorak 28. februara 2017. godine u 17,30 sati.

 

 

Katalog izložbe FotoBiH Gračanica 2016

Plakat


izložba bosanskohercegovačke fotografije “FotoBiH Doboj 2016”

Katalog FotoBiH Doboj 2016www_001_resizePozivamo sve članove i zainteresovane građane da prisusutvuju otvaranju izložbe bosanskohercegovačke fotografije “FotoBiH Doboj 2016”. Organizator izložbe je Foto kino klub Doboj, a izložba je postavljena u Galeriji  Centra za kulturu i obrazovanje Doboj. Otvaranje izložbe je predviđeno za četvrtak  23. februar 2017. godine  u 19 sati.

 

Katalog izložbe FotoBiH Doboj 2016

Plakat izložbe


20 . klupska izložba UFKK Banja Luka

17 KLUPSKA PLAKAT ya printPozivamo sve zainteresovane da prisustvuju otvaranju 20. klupske izložbe fotografija Univerzitetskog foto kino kluba Banja Luka. Izložba je postavljena u Galeriji Kulturnog centra Banski Dvor u Banja Luci, a otvaranje je predviđeno za 31. januar 2017. godine u 19,00 časova.

 

 

Pozivnica za otvaranje izložbe

Plakat izložbe

Katalog izložbe

 


Izložba fotografija sjećanja na Nadu Mukić

Katalog Nada Mukić_001a_resizeU prostorijama Galerija Foto kino kluba Tuzla otvorena je  izložba fotografija Nade Mukić rano preminule članice ovog kluba. Izložba je postavljena i otvorena u povodu proglašenja pobjednika karting kupa Tuzamk-a za čije potrebe je Nada više od deset godina snimala fotografije  sa auto moto i karting takmičenja. Izložbu je otvorio novinar i publicista Zlatko Dukić.

 

 

Katalog izložbe


27th FIAP COLOUR BIENNIAL

LOGO FIAP _resize27th FIAP COLOUR BIENNIAL
– PROJECTED IMAGE SECTION
– PRINT SECTION
Obavještavamo  zainteresovane autore da je dostava radova za FIAP – ov 27. KOLOR BIJENALE, koji se ove godine održava u Bergenu (Norveška) do 17. 02. 2017. godine.
Kolekcije AUFBiH na pomenutom Bijenalu predstavljaće 20 kolor fotografija u SEKCIJI PROJEKTOVANE SLIKE (jedan autor može biti zastupljen maksimalno sa dva rada) i 10 kolor fotografija u PRINT SEKCIJI (jedan autor može biti zastupljen maksimalno sa jednim radom). Saznajte više »


Obavještenja za 2017

Obavještenja 2017 ФотоБиХ_resizeObavještenje 1Konkurs za kolekciju fotografija BiH za izložbe u inostranstvu
Prijava fotografija za kolekciju

 

Obavještenje 2Članarina za 2017. godinu

 

Obavještenje 3Konkurs za FotoBiH za 2017.
Prijava fotografija za FotoBiH za 2017.


izložba bosanskohercegovačke fotografije “FotoBiH Sarajevo 2016”

katalog-fotobih-izl-5-sarajevo-2016_001Pozivamo sve članove i zainteresovane građane da prisusutvuju otvaranju izložbe bosanskohercegovačke fotografije “FotoBiH Sarajevo 2016”. Organizator izložbe je Foto video klub Valter Sarajevo, a izložba je postavljena u Historijskom muzeju BiH Sarajevo. Otvaranje izložbe je predviđeno za 21. decembar 2016. godine  u 19 sati.

 

 

Katalog izložbe

Plakat izložbe


10. klupska izložba foto kino kluba trebinje u gackom

pozivnica-gacko_resizePozivamo vas na otvaranje 10. klupske izložbe fotografija Foto kino kluba Trebinje koja će se održati u Gacku u organizaciji Doma kulture Gacko. Otvaranje izložbe predviđeno je za 15. decembar 2016. godine u 19,00 sati.

 

Pozivnica izložbe

Plakat izložbe


Samostalna izložba akt fotografija Đorđa Vukičevića (Novi Sad) u Tuzli

katalog-dorde-vukicevic-www_001_resizePozivamo sve zainteresovane da prisustvuju otvaranju samostalne izložbe fotografija Đorđa Vukičevića iz Novog Sada. Izložba je postavljena u Galeriji Foto kino kluba Tuzla, Džafer mahala 13, a otvaranje izložbe je u petak, 16. decembra 2016. godine u 19,00 sati.

 

Plakat izložbe

Katalog izložbe


22. klupska izložba Foto klub FOT Travnik

plakat-pozivnica-1920-pix_resizePozivamo sve zainteresovane da prisustvuju otvaranju 22. klupske izložbe fotografija Foto kino kluba FOT Travnik koje će se održati u petak 16. decembra 2016. godine u 19,00 sati. Izložba je postavljena u Centru za kulturu Travnik . Selektri izložbe su Mirsad Mujanović i Siniša Skenderija.

 

Plakat izložbe

Katalog izložbe


izložba fotografija fkk trebinje “hercegovina”

izlozba-hercegovina-3_resizePozivamo sve zaintresovane da prisustvuju otvaranju treće izložbe iz ciklusa Hercegovina koja se nakon Neversinja i Ljubinja održava u Trebinju. Izložene su 44 fotografije od 11 autora Foto kino kluba Trebinje. Izložba je postavljena u prostorijama Kafe kluba,  a otvaranje je predviđeno za četvrtak 17. novembra 2016. godine u 19,30 časova.

 

 

Plakat izložbe