ASOCIJACIJA ZA UMJETNIČKU FOTOGRAFIJU BOSNE I HERCEGOVINE

АСОЦИЈАЦИЈА ЗА УМЈЕТНИЧКУ ФОТОГРАФИЈУ БОСНЕ И ХЕРЦЕГОВИНЕ

PHOTOGRAPHIC ASSOCIATION OF BOSNIA AND HERCEGOVINA

BOSNIA HERCEGOVINA FÉDÉRATION DE L'ART PHOTOGRAPHIQUE

OSNOVANA 1910 * ESTABLISHED 1910

Izložba bosanskohercegovačke fotografije “FotoBiH Bijeljina 2016”

Katalog FotoBiH Bijeljina 2016WWW_001_resizeObavještavamo sve članove da će se posljednja izložba (deseta) iz ciklusa bosanskohercegovačke fotografije “FotoBiH Bijeljina 2016” održati u Bijeljini u organizaciji Asocijacije ArtFoto Bijeljina. Izložba je će biti postavljena u Galeriji Centra za kulturu Bijeljina, a otvaranje je predviđeno u utorak 04 . aprila u 19,00 sati.

 
Katalog izložba
Plakat izložbe


Samostalna izložba fotografija Mehmeda Skopljaka

katalog u pdf_001Pozivamo sve zainteresovane da prisustvuju otvaranju samostalne izložbe fotografija Mehmeda Skopljaka, člana Foto video kluba Valter iz Sarajeva. Izložba je postavljena u Galeriji “Boris Smoje” a otvaranje je predviđeno za 30. mart 20170. godine u 20,00 sati.

 

Katalog izložbe

Plakat izložbe

Pozivnica


23. klupska izložba Foto kluba Fot Travnik u Istambulu (Turska)

KATALOG_001Obavještavamo sve zainteresovane da će Foto klub FOT Travnik otvoriti svoju 23. klupsku izložbu u Istambulu (Turska) na temu “Voda” u povodu svjetskog dana voda. Izložba će biti otvorena 22. marta 2017. godine  u Fatah distriktu u Istambulu.

 

 

Katalog izložbe


Izložba fotografija Foto kluba Leskovac u Travniku

PDF Katalog Leskovac_001_resizeU okviru obilježavanja Dana općine Travnik foto klub FOT Travnik organizuje izložbu fotografija prijateljskog Foto kuba iz Leskovca, jednog od najkvalitetnijih i najaktivnijih foto klubova sa prostora bivše Jugoslavije. Izložba će biti otvorena u izložbenom prostoru na Starom gradu 19.marta, 2017. u 16:00 sati. Ovom prilikom pozivamo sve ljubitelje umjetničke fotografije da prisustvuju otvaranju.

 

Katalog izložbe

Plakat izložbe

 


30. samostalna izložba fotografija slobodana krstića

Plakat_001_resizeU galeriji Centra za kulturu “Semberija” u Bijeljini postavljena je trideseta  samostalna izložba Slobodana Krstića člana Asocijacije ArtFoto iz Bijeljine. Izložene su fotografije koji su poslužili za izdavanje foto monografije “Republika Srpska – zemlja impresija”. Izložba je otvorena 28.februara, a  biti će postavljena do 20 marta.

 

Katalog izložbe

Plakat


izložba bosanskohercegovačke fotografije “FotoBiH Gračanica 2016”

Katalog FotoBiH Gračanica 2016www_001Pozivamo sve zainteresovane da prisusutvuju otvaranju izložbe bosanskohercegovačke fotografije FotoBiH Gračanica 2016. Organizator izložbe je novoformirana Foto grupa Gračanica, a izložba je postavljena u Bosanskom kulturnom centru Gračanica. Otvaranje izložbe je predviđeno za utorak 28. februara 2017. godine u 17,30 sati.

 

 

Katalog izložbe FotoBiH Gračanica 2016

Plakat


izložba bosanskohercegovačke fotografije “FotoBiH Doboj 2016”

Katalog FotoBiH Doboj 2016www_001_resizePozivamo sve članove i zainteresovane građane da prisusutvuju otvaranju izložbe bosanskohercegovačke fotografije “FotoBiH Doboj 2016”. Organizator izložbe je Foto kino klub Doboj, a izložba je postavljena u Galeriji  Centra za kulturu i obrazovanje Doboj. Otvaranje izložbe je predviđeno za četvrtak  23. februar 2017. godine  u 19 sati.

 

Katalog izložbe FotoBiH Doboj 2016

Plakat izložbe


20 . klupska izložba UFKK Banja Luka

17 KLUPSKA PLAKAT ya printPozivamo sve zainteresovane da prisustvuju otvaranju 20. klupske izložbe fotografija Univerzitetskog foto kino kluba Banja Luka. Izložba je postavljena u Galeriji Kulturnog centra Banski Dvor u Banja Luci, a otvaranje je predviđeno za 31. januar 2017. godine u 19,00 časova.

 

 

Pozivnica za otvaranje izložbe

Plakat izložbe

Katalog izložbe

 


Izložba fotografija sjećanja na Nadu Mukić

Katalog Nada Mukić_001a_resizeU prostorijama Galerija Foto kino kluba Tuzla otvorena je  izložba fotografija Nade Mukić rano preminule članice ovog kluba. Izložba je postavljena i otvorena u povodu proglašenja pobjednika karting kupa Tuzamk-a za čije potrebe je Nada više od deset godina snimala fotografije  sa auto moto i karting takmičenja. Izložbu je otvorio novinar i publicista Zlatko Dukić.

 

 

Katalog izložbe


27th FIAP COLOUR BIENNIAL

LOGO FIAP _resize27th FIAP COLOUR BIENNIAL
– PROJECTED IMAGE SECTION
– PRINT SECTION
Obavještavamo  zainteresovane autore da je dostava radova za FIAP – ov 27. KOLOR BIJENALE, koji se ove godine održava u Bergenu (Norveška) do 17. 02. 2017. godine.
Kolekcije AUFBiH na pomenutom Bijenalu predstavljaće 20 kolor fotografija u SEKCIJI PROJEKTOVANE SLIKE (jedan autor može biti zastupljen maksimalno sa dva rada) i 10 kolor fotografija u PRINT SEKCIJI (jedan autor može biti zastupljen maksimalno sa jednim radom). Saznajte više »


Obavještenja za 2017

Obavještenja 2017 ФотоБиХ_resizeObavještenje 1Konkurs za kolekciju fotografija BiH za izložbe u inostranstvu
Prijava fotografija za kolekciju

 

Obavještenje 2Članarina za 2017. godinu

 

Obavještenje 3Konkurs za FotoBiH za 2017.
Prijava fotografija za FotoBiH za 2017.


izložba bosanskohercegovačke fotografije “FotoBiH Sarajevo 2016”

katalog-fotobih-izl-5-sarajevo-2016_001Pozivamo sve članove i zainteresovane građane da prisusutvuju otvaranju izložbe bosanskohercegovačke fotografije “FotoBiH Sarajevo 2016”. Organizator izložbe je Foto video klub Valter Sarajevo, a izložba je postavljena u Historijskom muzeju BiH Sarajevo. Otvaranje izložbe je predviđeno za 21. decembar 2016. godine  u 19 sati.

 

 

Katalog izložbe

Plakat izložbe