ASOCIJACIJA ZA UMJETNIČKU FOTOGRAFIJU BOSNE I HERCEGOVINE

АСОЦИЈАЦИЈА ЗА УМЈЕТНИЧКУ ФОТОГРАФИЈУ БОСНЕ И ХЕРЦЕГОВИНЕ

PHOTOGRAPHIC ASSOCIATION OF BOSNIA AND HERCEGOVINA

BOSNIA HERCEGOVINA FÉDÉRATION DE L'ART PHOTOGRAPHIQUE

OSNOVANA 1910 * ESTABLISHED 1910

18th FIAP Nature Biennial

LOGO FIAP _resizeObavještavamo zainteresovane autore da mogu dostaviti svoje radove za FIAP – ov 18. BIJENALE PRIRODE, koji se ove godine održava u Novom Sadu (Srbija).
Dostava radova je do 16. 06. 2016. godine.
Kolekcije AUFBiH na pomenutom Bijenalu predstavljaće:
-20 fotografija (kolor ili crno-bijelih) koje de ići u sekciju radova za projekciju (jedan autor može biti zastupljen maksimalno sa dva rada ) i
-10 fotografija (kolor ili crno-bijelih) koje idu u sekciju printanih radova (jedan autor može biti zastupljen maksimalno sa jednim radom).
Kolekcije moraju biti koherentne, kako sa stanovišta inspiracije i koncepcije tako i u pogledu same realizacije i prezentacije. Kako bi izbor kolekcija bio bolji i kvalitetniji, ostavljamo autorima mogućnost da pošalju maksimalno 4 fotografije na temu PRIRODA ( po FIAP-ovoj definiciji, bez tragova uticaja čovjeka). Mole se autori da ne dostavljaju radove koji su već bili u prethodnim kolekcijama AUFBiH za FIAP Bijenala. Radovi se dostavljaju u JPG formatu, rezolucija 300 dpi, duža strana fotografije treba biti 3600 pixela, kvalitet 10.  Nazivi radova trebaju biti na engleskom jeziku.
Svi autori čiji radovi budu izabrani u kolekciju dobiće štampani katalog Bijenala (21×21)cm.  Troškove kotizacije za Bijenale kao i troškove printanja i slanja radova snosi AUFBiH.Radovi se dostavljaju elektronskim putem na e-mail adresu: [email protected]

Koordinator kolekcija AUFBiH: Milorad Kašćelan, MF AUFBiH, EFIAP


< < Nazad na početnu stranicu